Aller au contenu
Accueil » Wątróbka Przygotowana W Ten Właśnie Sposób Jest Delikatna I Miękka. Rozpływa Się W Ustach

Wątróbka Przygotowana W Ten Właśnie Sposób Jest Delikatna I Miękka. Rozpływa Się W Ustach

    Wątróbka wołowa jest posiłkiem, który bogaty jest w wiele wartości odżywczych. Tak więc zachwyca nie tylko smakiem a także dostarcza energii na cały dzień. Poleca się ją szczególnie tym osobą, które mają problem z niedoborem cynku a także żelaza.

    Ponadto jest lekkostrawna a także niskokaloryczna. W dużych ilościach powinna być spożywana przez ludzi, którzy mają niski poziom hemoglobiny. Warto zaznaczyć, że kusi ceną. Jest to niedrogie a także bardzo popularne danie. A więc jak ją odpowiednio przygotować?

    Jeśli lubisz wątróbkę, ale chciałabyś przygotować ją w inny niż dotychczas, sposób. Polecam mój przepis, który zapewni unikalny smak, który zaskoczy wszystkich spożywających posiłek. Aby przystąpić do zadania przygotuj następujące

    SKŁADNIKI:

    • 1 jajko

    •  wątróbka w ilości 600 g.

    •  czosnek – 3 ząbki

    •  cukier w ilości 1 łyżeczki

    •  sól w ilości 1 łyżeczki

    •  soda w ilości 1,5 łyżeczki

    •  cebula w ilości 1 sztuki

    •  mąka kukurydziana potrzebna będzie do panierki

    •  do smażenia użyj oleju słonecznikowego

    PRZYGOTOWANIE

    1. Rozpocznij od umycia wątróbki i jej osuszania. Następnie należy pokroić w kostkę, najlepiej na duże kawałki.


    2.
     Kolejnym krokiem jest przygotowanie marynaty. Rozpocznij to zadanie od wymieszania całego jajka z solą, cukrem, sodą a także czosnkiem (czosnek należy przecisnąć przez praskę). Następnie dodaj wątróbkę. Wstaw całość do lodówki i pozostaw na minimum 2 godziny.

    3. Następnie przystąp do pokrojenia cebuli i podsmażenia jej na oleju słonecznikowym.

    4. Zmarynowany kawałek wątróbki obtocz w mące a następnie włóż go na rozgrzaną oliwę. Dla smaku można dodać troszkę masła. Aby wątróbka była dobra należy ją smażyć około 3 minut z każdej strony.

    5. Na koniec dobrze podsmażoną, przyrumienioną wątróbkę obsyp wcześniej usmażoną cebulą, przykryj a także zmniejsz temperaturę. Pozostaw na około 5 minut. Gotowe!

    Wątróbka, która jest przygotowana w ten sposób po prostu rozpływa się w ustach. Posiada chrupiącą skórkę. Jej niezwykły aromat zachęci pozostałych do jej spożycia. Jest to bardzo prosty, szybki a także smakowity przepis na smażoną wątróbkę.

    Przygotuj to danie w swoim domu, zachwyć domowników i nie zapomnij podzielić się relacją z ich reakcji. Wyraź swoją opinię.