Aller au contenu
Accueil » Szaszłyki Z Marynowanych Serc Drobiowych – Zdrowe I Delikatne Danie Na Każdą Okazję.

Szaszłyki Z Marynowanych Serc Drobiowych – Zdrowe I Delikatne Danie Na Każdą Okazję.

    Serca drobiowe to niedrogi produkt, niskokaloryczny z bogatą zawartością łatwo przyswajalnego białka. Są idealne przy zdrowym i dietetycznym żywieniu.

    Jako opcja na piknik lub jako lekka kolacja, przygotuj je w formie pysznych, delikatnych szaszłyków.

    Mięso serc ma neutralny smak, więc możesz dowolnie zmieniać sosy i marynaty, za każdym razem tworząc niepowtarzalne danie.

    SKŁADNIKI

    • 500 g serc kurczaka

    • 1 cebula

    • 1 łyżka miodu

    • 3 łyżki sosu sojowego

    • 5 ml octu

    • sól i pieprz do smaku

    PRZYGOTOWANIE

    1. Umyj i oczyść dokładnie serca z kurczaka.

    2. Do marynaty potrzebujesz wymieszać: sos sojowy, miód, ocet i zblendowaną cebulkę. Dodaj również sól i pieprz do smaku.

    3. Włóż serca do marynaty.

    4. Przykryj miskę folią i włóż do lodówki na 1 godzinę.

    5. Patyczki do szaszłyków zanurz na pół godziny w wodzie.

    6. Zamarynowane serca nabij wzdłuż na patyczki.

    7. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i ułóż szaszłyki na natłuszczonej blaszce. Piecz przez 30 minut.

    8. Podawaj szaszłyki z serc drobiowych z sezamem, różnymi sosami, warzywami i ziołami.

    Smacznego!

    Kupując serca drobiowe, zwróć uwagę na ich kolor: brązowe lub niebieskie serca zdecydowanie nie są świeże i mogą być już kilka razy zamrażane. Świeże mają piękny czerwony kolor.

    Oprócz serc, również inne podroby drobiowe mogą pochwalić się wspaniałymi korzyściami zdrowotnymi. Żołądki kurcząt można bezpiecznie utożsamiać z szeregiem witamin np.: kwasu pantotenowego, foliowego i askorbinowego.

    Przystępna cena, świetny smak i łatwość przygotowania – wszystko to sprawia, że ​​podroby drobiowe są jednym z najbardziej lubianych produktów spożywczych.