Często smażę naleśniki, ponieważ moja rodzina je uwielbia. Długo eksperymentowałam w poszukiwaniu najlepszej wersji. Naleśniki z budyniem, okazały się idealne. Z pewnością zapewnią najbliższym przyjemny, słodki poranek.

Przygotowanie takiego śniadania lub deseru jest proste, szybkie, a jego smaku nie można opisać słowami. Musisz ich po prostu spróbować!

SKŁADNIKI NA NALEŚNIKI
-
500 ml mleka
-
200 g mąki
-
2 jajka
-
2 łyżki oleju słonecznikowego
-
1 łyżka cukru
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
szczypta soli
-
Olejek waniliowy do smaku
SKŁADNIKI NA BUDYŃ
-
500 ml mleka
-
3 łyżki mąki
-
2 jajka
-
70 g masła
-
200 g cukru

PRZYGOTOWANIE
1. W wysokiej misce wymieszaj mleko, mąkę, jajka i olej. Dobrze wymieszaj. Następnie dodaj cukier, proszek do pieczenia, szczyptę soli i olejek waniliowy. Wymieszaj dokładnie mikserem i odstaw na pół godziny.

2. Na rozgrzanej patelni z niewielka ilością oleju, smaż naleśniki po obu stronach na złoty kolor i układaj jeden na drugim – w stos.

3. Teraz czas na budyń. Z pomocą miksera, ubij masło. W osobnej misce wymieszaj jajka z cukrem i mąką. Dokładnie wymieszaj.

4. Podgrzej mleko w garnku, a następnie dodaj pozostałe składniki. Ciągle mieszając podgrzewaj, aż masa budyniowa zgęstnieje. Następnie zdejmij z ognia i odstaw do wystygnięcia. Schłodzony krem wymieszaj dokładnie z masłem, do uzyskania jednolitej, gładkiej masy.

5. Na każdego naleśnika nałóż pełną łyżkę kremu, rozsmaruj i ostrożnie zawiń w rulon.

6. Pyszne naleśniki z kremem budyniowym są gotowe. Smacznego!

Taki przysmak można z godnością podać do stołu zarówno na śniadanie, jak i w postaci deseru. Jestem pewna, że każdy kto ich spróbuje, będzie zachwycony tym delikatnym, wyjątkowym smakiem!