Aller au contenu
Accueil » Domowa Pieczona Szynka – W Tej Marynacie, Rozpływa Się W Ustach.

Domowa Pieczona Szynka – W Tej Marynacie, Rozpływa Się W Ustach.

    Zazwyczaj przed upieczeniem, szynkę marynujemy i dopiero pieczemy na złoty kolor. Jednak nie według tego przepisu. Wprost przeciwnie – marynujemy dopiero po upieczeniu. Pyszna delikatna i soczysta domowa, pieczona szynka jest doskonała na każdą okazję. Przepis jest niezwykle prosty, a wykonanie szybkie. Efekt za to, powali cię na kolana!

    SKŁADNIKI

    • 700 g mięsa od szynki

    • 5 łyżek oleju

    • 2 szklanki soku z granatów

    • 5 łyżek sosu sojowego

    • 5 ząbków czosnku

    PRZYGOTOWANIE

    1. W ten sposób możesz upiec dowolne mięso, według własnego uznania. Najpierw podsmaż mięso na patelni z każdej strony, podlewając olejem. Jest to konieczne, aby sok nie wyciekał z mięsa podczas pieczenia.

    2. Następnie przełóż szynkę do naczynia żaroodpornego i piecz w rozgrzanym piekarniku do 180-200 stopni C, przez 25 minut.

    3. Podczas pieczenia mięsa przygotuj marynatę. Wymieszaj sok z granatu z olejem i sosem sojowym, dodaj swoje ulubione przyprawy i sól do smaku oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Mięso będzie aromatyczne.

    4. Wyjmij mięso z piekarnika i natychmiast zalej przygotowaną marynatą. Pozostaw do marynowania na co najmniej całą noc ( możesz dłużej). Warto również odwracać mięso kilka razy co jakiś czas, aby równomiernie wchłaniało marynatę. Pyszna, soczysta pieczona szynka gotowa.

    Smacznego!